Veelgestelde vragen

Is OlieAfval in heel Nederland actief?

Ja, wij nemen opdrachten aan uit heel Nederland. Op de wadden gelden echter andere tarieven.

Zij de tarieven in- of exclusief BTW?

Alle tarieven die vermeld staan op OlieAfval.nl zijn exclusief BTW.

Wanneer wordt mijn olieafval opgehaald?

Wij streven ernaar uw afval binnen 14 dagen af te voeren. Indien het langer duurt dan 14dagen brengen we u uiteraard op de hoogte.

Ik ben niet altijd aanwezig. Heb ik invloed op het ledigingsmoment?

In het bestelproces kunt u uw openingstijden aangeven. Hier zal rekening mee worden gehouden.

Wat gebeurt er als ik niet aanwezig ben en de chauffeur de olie niet kan afvoeren?

Indien de chauffeur bij u op locatie komt maar wegens omstandigheden geen olie kan afvoeren, dan wordt er een loze rit van € 125,00 excl. BTW in rekening gebracht.

Hoe wordt afgewerkte olie ingezameld?

Uw afgewerkte olie wordt ingezameld met een tankwagen. De tankwagen is voorzien van een slang waarmee de afgewerkte olie uit drums of tanks wordt leeggezogen. Wilt u de afgewerkte olie incl. vaten afgevoerd hebben? Dan sturen we een bakwagen. Hieraan zijn extra kosten verbonden van 44 cent per kg.

Hoe wordt koel- en of remvloeistof ingezameld?

Koelvloeistof en/of remvloeistof wordt in de originele verpakking, 60/200 liter drums of jerrycans ingezameld. Bij uw bestelling geeft u aan waarin de vloeistof verpakt zit. Vloeistoffen worden niet (meer) leeggezogen.

Hoe wordt oliehoudend afval en/of oliefilters ingezameld?

Oliehoudend afval (doeken, korrels etc.) en oliefilters worden in 200 liter dekseldrums ingezameld. Bij inlevering van een 200 liter dekseldrum krijgt u een leeg exemplaar terug. Heeft u geen 200 liter dekseldrum? Deze kunt u zelf aanschaffen of de eerste keer meebestellen.

Bij de eerste keer kunt u eenmalig het afval overhevelen en krijgt u een extra drum voor de volgende keer.

Kunnen vaten worden afgevoerd?

Dit kan zeker. Hiervoor worden wel extra kosten van 44 euro cent per kg in rekening gebracht.

Hoeveel meter slang heeft de chauffeur bij zich om de afgewerkte olie op te zuigen?

De chauffeur heeft standaard 25 meter slang bij zich. Olieafval heeft altijd een oplossing als de tankwagen niet op 25 meter van de bulkopslag kan komen. Neem in dit geval wel van te voren even contact met ons op.

Berekent OlieAfval extra kosten?

De tarieven op OlieAfval zijn incl. transportkosten en verwerkingskosten maar exclusief BTW. Wilt u vaten afgevoerd hebben? Dan betaalt u 44 cent per liter bovenop het standaardtarief.

Wordt afgewerkte olie gerecycled?

Ja, vaak wordt afgewerkte olie gerecycled tot basisolie, de basisgrondstof voor smeerolie. In sommige gevallen komt de olie niet voor hergebruik in aanmerking, omdat het te vervuild is. De olie wordt dan verbrand.

Voldoet OlieAfval aan de wet en regelgeving?

Uiteraard voldoet OlieAfval aan de wet en regelgeving. OlieAfval is als bemiddelaar ingeschreven in het VIHB register. De leveranciers die opdrachten voor OlieAfval uitvoeren worden vooraf door OlieAfval getoetst. Als klant ontvangt u altijd een opdracht bevestiging, een begeleidingsbrief en een factuur. Hiermee kunt u aantonen dat het oliehoudende afval op een verantwoorde wijze is afgevoerd.

Wat is de betaaltermijn?

Na inzameling van uw afval ontvangt u een factuur. Wij hanteren een betaaltermijn van 14 dagen.