Veelgestelde vragen

Is OlieAfval in heel Nederland actief?

Ja OlieAfval is in heel Nederland actief. Je kunt dus overal, uit elke plaats je olieafval door ons laten afvoeren. Voor de waddeneilanden vragen we echter wel een toeslag.

Zij de tarieven in- of exclusief BTW?

Alle tarieven die vermeld staan op OlieAfval.nl zijn exclusief BTW.

Wanneer wordt mijn olieafval opgehaald?

Wij streven ernaar uw afval binnen 10 werkdagen af te voeren. Indien het langer duurt dan 10 werkdagen brengen we u uiteraard op de hoogte.

Ik ben niet altijd aanwezig. Heb ik invloed op het ledigingsmoment?

In het bestelproces kunt u uw openingstijden aangeven. Hier zal rekening mee worden gehouden.

Wat gebeurt er als ik niet aanwezig ben en de chauffeur de olie niet kan afvoeren?

Indien de chauffeur bij u op locatie komt maar wegens omstandigheden geen olie kan afvoeren, dan wordt er een loze rit van € 75,00 excl. BTW in rekening gebracht.

Hoe wordt afgewerkte olie ingezameld?

Uw afgewerkte olie wordt ingezameld met een tankwagen. De tankwagen is voorzien van een slang waarmee de afgewerkte olie uit drums of tanks wordt leeggezogen. Indien de tankwagen is voorzien van compartimenten worden ook vloeistoffen direct leeggezogen. Het kan ook zijn dat vloeistoffen los worden ingezameld met een bakwagen. U betaalt dan geen extra transportkosten.

Kunnen vaten worden afgevoerd?

Dit kan zeker. Hiervoor worden wel extra kosten van 0,22 cent per liter in rekening gebracht.

Hoeveel meter slang heeft de chauffeur bij zich om de afgewerkte olie op te zuigen?

De chauffeur heeft standaard 25 meter slang bij zich. Olieafval heeft altijd een oplossing als de tankwagen niet op 25 meter van de bulkopslag kan komen. Neem in dit geval wel van te voren even contact met ons op.

Hoe wordt oliehoudend afval ingezameld?

Indien uw opdracht alleen uit vloeistoffen bestaat dan worden deze allemaal opgezogen. U dient oliehoudend afval lekdicht verpakt in drums van 60 of 200 liter aan te bieden.

Berekent OlieAfval extra kosten?

De tarieven op OlieAfval zijn incl. transportkosten en verwerkingskosten maar exclusief BTW. Wilt u vaten afgevoerd hebben? Dan betaalt u 0,22 cent per liter bovenop het standaardtarief.

Wordt afgewerkte olie gerecycled?

Ja, vaak wordt afgewerkte olie gerecycled tot basisolie, de basisgrondstof voor smeerolie. In sommige gevallen komt de olie niet voor hergebruik in aanmerking, omdat het te vervuild is. De olie wordt dan verbrand.

Voldoet OlieAfval aan de wet en regelgeving?

Uiteraard voldoet OlieAfval aan de wet en regelgeving. OlieAfval is als bemiddelaar ingeschreven in het VIHB register. De leveranciers die opdrachten voor OlieAfval uitvoeren worden vooraf door OlieAfval getoetst. Als klant ontvangt u altijd een opdracht bevestiging, een begeleidingsbrief en een factuur. Hiermee kunt u aantonen dat het oliehoudende afval op een verantwoorde wijze is afgevoerd.

Wat is de betaaltermijn?

Na inzameling van uw afval ontvangt u een factuur. Wij hanteren een betaaltermijn van 14 dagen.